12 January 2013

0
Komen

berubah

aku berubah ? sukaa hatii kau je ckap aku berubah . asal ramai yg ckap aku berubah . akuu rasa aku nii still macam duluu . takk adaa beza . orang macam akuu ni laa kau sukaa pijak sukaa kau nak sakit kn hatii korg kn . blaa siall ! aku takk hadap kau pun laa . hahhaha aku mengakuu akuu berubah . tuu atas nasihat kawan-II aku yg suruh aku berubah caraa aku yg terlampau baik sampai kau buat akuu hampir gilaa . sekarang yg org lain yg kene tempiasnyaa . hhahahah aku bencii sweet talk . kau takk payah nak ayat aku lebih laa . setakat org macam kau akuu bolehh hidup and pergii jauh . sebab akuu percayaa tuhan dekat atas tuu daa sediakn org yg lebih darii kau untuk akuu ! :D so lelaki dekat luar sana belajar setia padaa satuu . jagn pandaii janjii tapii takk pandai tunai kn . jadii org tuu biar laa gentelmen ! :D kalau kau daa berbinii nantii macam manaa kau nak jgaa hubungan kau ? nak cerai berai macam kau couple break couple breakk . renung renungknn laa yaa broo broo dekat luar sana yg suka permain kn hatii perempua-II yg korg pernah sakit kan . cepat laa mintaa maaf jgn smpai kene sumpah seranah :-> (Y) Posted by y

thank to all reader..click like and comment below ok


ermm,,,sjak akhir2 nie napew aq rse cmni ha???...nth knapew ctyap ary aq  asek trigtkn die jer???..dlm FB un napew aq sllu tgk2 profile die n komen die jew ek???...stu ary x tgk,,x sah!! (hr nie aq x tgk)...napew aq t'tggu2 msj dr die ???...aq msj ngn die cme skjp jew,,,,tu un klw adew bnde 'PENTING' jerk~
aq nie adew feel ngn die kew???...hish! ta msl!! die nie un aq x tw lha sggle kew x....aq nk cgt tnye die,,,tp segan der...! hish!! kusot lha aq pikey bnde nih,,,urmmm,,,wt mse skunk nie adew baeknye klw aq cimpn jew dlm aty,,,,! mlz aq nk pikey!! arp2 njmi x 'tw' psl nih! adew lha 'REASON SNDIRY' napew aq ta nk bdx bdue uh tw.....dah! fokus PMR k !!!

thank to all reader..click like and comment below ok

22 July 2012

0
Komen

I'VE



Jangan kau sangka dengan kata-kata meminta simpati mu itu akan membuat dirimu dipandang baik.



Jangan kau sangka dengan menyalahkan yang salah itu membuat dirimu berada di pihak yang betul.


Jangan kau sangka dengan menabur cerita yang pahit tentang dirimu itu akan diberi belas kasihan.


Jangan kau sangka dengan menindas dan memfitnah orang lain akan membuatmu berjaya.


Jangan kau sangka dengan memutar belitkan apa yang benar membuatmu duduk senang.


Jangan kau sangka setiap perbuatan dan sikap munafik mu itu Allah s.w.t tak tahu kerana sesungguhnya dia maha  mengetahui segalanya, dan setiap perbuatan ada pembalasan, mungkin bukan di dunia tapi di akhirat kelak
thank to all reader..click like and comment below ok

0
Komen

fuck u

hai , sekarang kalau korang perasan like dekat status aku dah kurang gile babi kan ? mesti korang pelik , haha . sampai ade yang text aku tanye fb aku kene hack ke . haha , takde la . sebenarnya aku nak ubah jadi wan yang lama balik . wan hot ? haha , dah takde benda tu :) like banyak sekarang pown dah tak boleh pakai , nampak orang like banyak siket je sebok cakap orang tu pakai autolike . macam sakai je , tu nampak yang kite  dengki . kau ke yang dengki tu ? ops sorryy ~ hihi , lagi satu . friend aku dekat fb pown aku nak tinggal kan 200 je . just kawan yang aku kenal and rapat je , so yang kene block or remove tu aku nak mintak maaf . papehal check twitter aku je . okay ? aku buat macam ni sebab aku nak kan privacy , nak hidup aman tanpa di ganggu orang orang yang sebok menyemak hal orang . so , kau g laa kacau hotstuff hotstuff lain dekat facebook tu . jangan kacau aku lagi , tu je aku mintak . boleh ? thanks sebab membaca :) 
thank to all reader..click like and comment below ok

15 May 2012

0
Komen

The Wedding: Nur Dianah & Mohd Soffian Ariff

Mesti ramai yang pernah baca blog dena bahrin kan kan kan. Saya pun baca jugak. Kisah persaudaraan pun baru jugak saya tau bila baca blog dena. Episod mengenali sedara mara.

Episod mengenali sedara mara bermula bila saya tengok video yang dena post kat youtube (1've been proposed). Sejak dari tu saya mula membaca blog dena. Tetiba, nampak dan terbaca entry yang dena post ada gambar dena dengan dato' sarimah. Wah, rasa macam ada peluang bersedara mara jugak ni....heheheh. Sejak dari tu jadi macam addicted nak tahu kisah selanjutnya. Dah dilamar, menyusul pulamajlis pertunangan dena. Bila dibaca entry dena dan gambar-gambar sekitar majlis pertunangannya, nampak lagi wajah-wajah yang saya kenali. Bila tunjukkan gambar-gambar tu pada ayahanda, kompem yang menyarungkan cincin pada dena masa majlis pertunangan tu sedara mara kami. Keluarga dari pahang. Macam tak sangka boleh jumpa sedara mara kat sini. Sebab tu la orang kata, gambar tu sangat penting. Dengan adanya gambar, dapat la kita kenal sedara  kita. Boleh tunjuk dekat anak cucu cicit....insyaALLAH. 

<3


 Love after marriage. Tahniah dena & soffian. Moga cinta sampai syurga. Amin. 

Bila dah tau sedara mara, cepat-cepat tanya ayahanda cerita selanjutnya. Bila ayahanda mulakan cerita sedara mara kami, syok pulak rasanya nak teruskan sesi penceritaan tak nak berhenti. Heheheh. Sejarah kekeluargaan adalah sangat seronok untuk diketahui. Dalam seronok mendengar ayahanda bercerita, baru la saya tau jugak asalnya kami dari mana. Siap buka cerita riau dan sulawesi. Kejawaan jap. Patut pun ada nama kampung kampar dengan acheh kat pekan  ni, rupanya ramai yang singgah menetap ke sini. Cerita yang lebih details ayahanda pun tak berapa pasti, tapi ayahanda kata kalau tok masih ada boleh la ceritakan selanjutnya kisah sejarah kekeluargaan tu pada kami. Tapi bersyukur alhamdulillah, sekurang-kurangnya tau la jugak walaupun sedikit. Dapat jugak kenal sedara mara.

// Terima kasih dena kongsikan kisah love after marriage dengan kami, sangat memberi input berinti
dalam masa yang sama dapat jugak saya kenal sedara mara. Kalau datang pahang, jemput la singgah ke rumah....^_*

// Moga urusan kalian dan kita semua dipermudahkan. Amin.

theCream of theCream
| NHK |


tertaip:
dek kerana sangat teruja mendengar sejarah kekeluargaan sebelah ayahanda
ayahanda siap pesan, sebelah bonda jangan lupa.....sejarah bugis menyusul pula nanti ^^

pictures credit to The Kliker
semangat pm the kliker kat facebook sebab nak copypaste gambar dena & soffian
thank you so much the kliker
korang punya gambar memang superb cantik,
memang seronok singgah booth the kliker masa kat sunway plaza mall hari tu
dapat tengok final output yang super duper cantik.

rasa nak booking untuk majlis akan datang, boleh?..............heheheheh


thank to all reader..click like and comment below ok

21 April 2012

0
Komen

Kau Ade ?


Good Morning To All Of You , YES ! you la , you yang reti bace tu . Ha , yang tu la ! Okay better korang jangan fahamkan maksud ayat aku tu , sebab nanti mak bapak korang akan call Hospital Tanjung Rambutan booking kan bilik untuk korang . HEAVEN gila kan ? Huahua . Okay hari ni hari sabtu kan ? so budak-2 skola konfem tak bangun lagi ! aku tahu , cuba la korang pandang sini , SINI la weyh ! tengok aku yang comel , cute , cun , cantik dan PERASAN gila siput . aku awal-2 pagi dah bangun da . Pukul berape ? Ala , jam rumah aku rosak la tadi -.- .

thank to all reader..click like and comment below ok