22 December 2011


salam ..naz nk cakap naz lulus dalam pmr.tapi ad e laa toe yg xblh nak buag laa.semalam kne marah dgn papa . sedih gila siot.dia cakap dgn naz dia nak tarik blik nikon bb . naz rasa sedih sngat2 . tapi papa xthu mcm new naz nak jwp . sngat2 susa 'tapi smua slh kn naz dia owg ckp naz bdo laa ap laa . tapi naz tak heran toe smua laa .naz x pntai mcm kaw owg pon . naz blajo bdo . tapi IT naz ok laa gak kn .tapi msa naz nak exam smua naz x buat . x solat x bca bku .kjew nyew maen muka buku jew .naz rasa menyesal laa .tapi xpew dlm smp naz nak buat btol2 naz xnak siya2 kn dri naz g .naz dlm mata belajarran mt naz x minat sngat laa sebab toe naz x lulus .tapi dh malas naz nak pk g toe smua ok .dh naz xnak cpew2 tnyew naz ok:'(nie gmb semalam nak pegi pg ujn .lme2 my mum ckp . dh g naek kete .:) tq ma
thank to all reader..click like and comment below ok

21 December 2011

0
Komen

suara hati

suara hati
Biasa , Biasa sangat situasi macam tu .

Bila , teringat semua benda lepas tak kisah lah yang senang hati bila fikir balik atau sakit otak bila ingat balik. Yang pasti , dua dua membuatkan air mata wanita aku jatuh .

Bukan apa . Ada perkara yang walau menarik macam mana pun tapi Bila tuhan dah tetapkan untuk diri ni tak sentiasa nikmatinya aku kena terima.

Mungkin , ia tidak lagi baik buat aku. Sebab tu , hargai setiap detik indah yang jadi. Sebab memang mungkin itu ''once in a lifetime.''

Aku akan ajar diri supaya segala benda yang lalu ajar aku ,tak kira baik ke buruk. Aku kena gunakannya untuk perbaiki diri.

Dan sekalipun aku ingat benda lepas dan tangisi tentang perkara tu , aku tak mahu kata , "kalaulah" , aku tak mahu mintak tuhan untuk berikan benda itu balik. Aku cuma mintak ,

"Berikan aku peluang untuk merasai perkara indah macam tu lagi atau yang jauh lebih baik. Sebab aku harus percaya , aku tak mampu tetapkan apa yang terbaik buat aku. Aku cuma mampu lakukan yang terbaik dan Allah je yang tahu apa yang paling baik buat diri aku."
thank to all reader..click like and comment below ok

20 December 2011

0
Komen

typical situation ??

Typical situation #1
A : Kau ni kenapa dah pulak?

B : Takde pape . Eh, hmm kenapa some people macam pelik ah?

A : *buat muka curious*

B : Diorang reti bagi positive thought dekat and about diri sendiri tapi bila sampai kat orang lain , mesti nak sangka buruk.

A : Ok.. Pastu?

B : Bila orang kurang baik dari diorang ,diorang akan mengata kaw kaw siap heboh kepochi cite lebat satu malaya , kalau ad kawan luar negara pun diorang sanggup cite hotzz pasal kawan diorang yang kurang baik ni.

A: Biasa lah tu.

B : Bila orang tu dah jadi baik , and perhaps better than diorang. Diorang akan mengata jugak. takpun diorang akan macam , '' eleh dulu dia pernah buat jugak , dulu dia lagi setan.'' Tengah cakap pasal masa sekarang padahal.

A : Dengki lah tu.

B : Semua orang tak suka kena judge , tapi bab judge orang,bab sangka buruk kemain. padahal bila sampai kat diri sendiri kata , '' you don't know me , you're not qualified to judge me .Allah knows. blablablabla" Tapi diorang sendiri akan bercakap sesama sendiri memfitnah orang mengjudge orang.

A : Kan aku dah kata , diorang dengki lah tu.

B : Tapi ! why diorang kena bersangka buruk , fitnah orang bagai,spread rumours to others apa semua. I meant , if it's true sekali pun , kena ke bagi tahu satu dunia? Kalau sorang je yang fikir pasal the other person buruk. Kenapa kena ajak orang lain untuk berfikiran yang sama?

A : *duduk bersila makan kuih raya lebih* well , listen. Semua orang akan ada benda diorang tak puas hati pasal diri sendri. Lainnya , some of them tahu untuk bersyukur. And some are not. Sama lah macam semua orang dengki dengan kelebihan orang , tapi some reti bersyukur and work smart to be a better person . Some pulak more to tak reti bersyukur,tapi diorang akan kata diorang bersyukur. Ok maksudnya , diorang gain confidence by insulting other people . Orang macam ni pujuk diri by buruk buruk kan orang lain .

B : Kenapa macamtu.

A: hm , setengah orang kalau engkau baik macam mana pun kat diorang. If kau tak sama pikiran mcm diorang, if kau tak 'sebulu' dengan diorang. Tapi diorang rasa kau lebih disukai ramai atau mungkin ada benda kau lebih. Diorang akan cuba jatuhkan kau . let say, kau tersalah buat something, diorang akan try to create benda lain. Kira start to fitnah kau la. atau pun they will try untuk buat kau down dengan kelemahan kau which is kelebihan diorang.

B : Aku tahu. Aku pernah rasa. apa actually patut respond do? Sumpah doh,ikut hati aku lempang sesekor.

A : Memang ah, Tapi orang macam ni. Kau takleh bagi respond. Kira kau mintak maaf and ignore je ah.

B : Asal nak mintak maaf pulak, bukan aku yang salah .diorang.

A : but to them kau yang buat hidup diorang miserable. Say sorry je lah and ignore je . Sebab at one point , nak kata kau salah , kau dah mintak maaf. and satu tahap diorang tatahu nak cakap apa dah pasal kau. Sebab kau buat bodoh. Lagipun kau tak hilang pape. Allah will reveal the truth.

B : Apa patut buat if kita dah sure betul ni ada orang selalu cakap buruk pasal kita and kita sendiri pun dah dengar. apa nak buat? tinggal baling kerusi kat muka dia je.

A : Macam ni lah wehh. Kau nak jugak face to face .Kau pergi kat orang tu , kau buat ceni.

'' Mintak Maaf . Tumpang tanya , Awak ni C kan? Em , Dalam surah Al-Baqarah ayat 191 "Dan memfitnah itu lebih buruk daripada membunuh" Dan seperti kita tahu fitnah itu ibarat makan daging saudara sendiri.

C ; Ok , apa kena mengena?

A ; Sedap makan daging saya? *senyum dan berlalu pergi*
thank to all reader..click like and comment below ok

0
Komen

suara hAti...

Suara Hati
Biasa , Biasa sangat situasi macam tu .

Bila , teringat semua benda lepas tak kisah lah yang senang hati bila fikir balik atau sakit otak bila ingat balik. Yang pasti , dua dua membuatkan air mata wanita aku jatuh .

Bukan apa . Ada perkara yang walau menarik macam mana pun tapi Bila tuhan dah tetapkan untuk diri ni tak sentiasa nikmatinya aku kena terima.

Mungkin , ia tidak lagi baik buat aku. Sebab tu , hargai setiap detik indah yang jadi. Sebab memang mungkin itu ''once in a lifetime.''

Aku akan ajar diri supaya segala benda yang lalu ajar aku ,tak kira baik ke buruk. Aku kena gunakannya untuk perbaiki diri.

Dan sekalipun aku ingat benda lepas dan tangisi tentang perkara tu , aku tak mahu kata , "kalaulah" , aku tak mahu mintak tuhan untuk berikan benda itu balik. Aku cuma mintak ,

"Berikan aku peluang untuk merasai perkara indah macam tu lagi atau yang jauh lebih baik. Sebab aku harus percaya , aku tak mampu tetapkan apa yang terbaik buat aku. Aku cuma mampu lakukan yang terbaik dan Allah je yang tahu apa yang paling baik buat diri aku.":)
thank to all reader..click like and comment below ok

0
Komen

kata hati~~

Kata Hati #2

Sedangkan Rasulullah yang sempurna itu pun ada yang tak suka padanya.
Apatah lagi kita manusia biasa ni?

Well,setiap orang akan ada haters. tak kira kau buat baik.apatah lagi buruk.
Syaitan tu sentiasa bencikan benda baik. Sebab tu sama ada kita nampak benda baik tu buruk,or syaitan masukkan hasad dengki pada manusia sekaligus benci dengan apa kita buat. Sebab tu hati hati dengan apa kita buat , but if it's the right thing,then just go for it.

Biar satu dunia benci, tapi Allah suka. tapi you know kan , if perkara tu memang betul. keluarga dan sahabat sebenar akan always be there for us . and if you have no one as in keluarga and sahabat tak senang dengan kau , means there's something wrong with you .or what you're doing is not right.

Sebelum tidur harus paksa diri ajar diri supaya muhasabah and buang segala negativity dalam diri supaya tidur dengan aman and bila bangun esok paginya inshaAllah positive lahir. Cuba jenis diri yang takkan maafkan orang lain and sentiasa fikir negative. nanti negative thoughts tu membiak. Payah.

Allah tu maha adil sangat & penyayang ya robbi. Walau dah tersilap macam mana pun dulu. selagi kau masih sedut oksigen , pintu taubat always terbuka. Allah maha pengampun.jangan judge by asking Allah nak ke maafkan or tak.just do it, just let go the bad thing and create something better. Manusia always buat silap.tak lari. jadi kenapa nak merosakkan lagi apa yang telah rosak? Jangan biarkan kata kata celaka manusia stopkan diri untuk jadi lebih baik. Siapa tentukan kau layak ke tak, siapa yang tentukan kau ikhlas ke tak,siapa yang tentukan masuk syurga ke tidak? Allah.

Ingatan pada diri jangan terlalu nak puaskan hati semua orang. sebab bila buat perkara yang Allah suruh. orang puas hati ke tak. Itu ikut ajaran islam. So let the haters mundar mandir tak tentu arah benci tak tentu pasal. Sebab one day , diorang akan perasan , diorang yang bermasalah sebenarnya.Masalah hati , jauh dari tuhan. Syaitan jadi bos , nafsu kawal diri. Macam puppet.

Ya Allah,jauhkan lah kami dari segala maksiat , kejahatan,keburukan di dunia &akhirat. Ameen,Wallahua'lam.
thank to all reader..click like and comment below ok

0
Komen

pangkal hayat

Dangkal Hayat
Nak menangis , menangislah.
Nak ketawa , Ketawalah.
Ditangisi , sebab baik ke buruk?
Diketawakan? Tak rasa teruk ?

Manusia pura-pura tidak ambil port ,
Kata kita , "So what , i don't even care."
Walhal terang tang tang dengar orang menyebut nyebut ,
Sebenarnya kisah , Tu sebab terus rasa insecure.

Mana dapat lari , mana dapat loloskan diri.
Tipu lah bila buat sesuatu,tak risau apa yang akan menanti ,
Assumption murahan dibuat , Di umpat , di kutuk ,
Boleh kata so what , tapi rasa sakit ? Kat hati. Kuat mengetuk.

Tapi memang takde cara ,
cara lain ubah mentaliti manusia,
Satu je cara untuk bagi mulut busuk manusia terdiam membisu ,
Paling Pada Allah , Begging kekuatan untuk ignore . Ala,bukan benda baru.

Payah lah,siapa kata senang.
Dari kata kata bau tahi dilemparkan kembali ,
Diam.
Bila segala kebenaran pecah terlerai ,
Lihatlah siapa yang jatuh pitam bau loji.

Sungguh , karma itu wujud.
Tapi bukan manusia yang menciptanya,
Kita kan ada tuhan, Allah wujud.
Tu , haters haters yang hati busuk. dengkinya mereka,


Karma ,benda baik dibalas baik , & vice versa.
''Karma is a bitch.'' - By Manusia
Akan dibalas , apa kita buat , Semuanya!
Tak didunia, di akhirat.
Itu janji Allah , DIA maha mengetahui , Segalanya.

Dear Girls & Boys , bersabarlah .
Semua benda ada hikmah ,
Mungkin ini semua kifarah dosa ,
Jangan risau , ini peluang kita kumpul pahala.

Well , that's life bebeh.
Jom,face all these rubbish !
YOU , YOU'RE STRONGER THAN YOU EVER THOUGHT.
thank to all reader..click like and comment below ok

0
Komen

rokok ke???

Hensem betul orang yang tak merokok itu
Situasi biasa . Yeah i'm not a smoker and i'm sure ramai lagi adalah seperti aku. Tapi too bad sebab kita duduk dalam masyarakat yang smokers majority semua macam WEH ADA AKU KISAH KE PASAL ORANG LAIN . MAJORITY OKAY. those yang concern alhamdulillah , thankyou very much.Seriously sumpah aku berterima kasih dan mendoakan korang.

Well bagi aku smoker pun ada dua jenis. berhemah dan habis perangai macam haram selfish nak mampus. Ok sedia maklum , kita yang bau asap rokok ni lagi bahaya dari orang yang merokok tu sendiri. basically means that if orang merokok depan kau , sengaja or tak diorang memang ajak kau mati sekali tu .

Smoker yang berhemah adalah mereka yang memang smoker tegar namun mempunyai isi perut hati dan perasaan memikirkan tentang orang lain. Maksudnya diorang takkan merokok in public especially bila ada WANITA. to be exact lagi , ada kanak kanak and ibu mengandung. tapi generally , not in public la sebab tidak membahayakan orang lain.

Smoker yang langsung takde hadab , adalah yang dah lah merokok in public . lagi pulak kau tengah berjalan jalan dan hisap rokok dan hembus asap tu sepanjang lah kau jalan , tak perasan ke ada manusia lain? Bukan dia sorang je tengah jalan jalan kat tempat tu.lagi lagi pasar malam or , uptown ke mall ke anywhere lah yang memang orang ramai akan pergi.

Firstly , aku memang takkan setuju kalau orang cakap smokers ni jahat. No , they're not. Cuma yelah , orang jahat selalu nya merokok but not semua orang merokok is jahat. two different thing. Cuma nya , merokok tu dah satu hal ala ala bunuh diri dah tu. Dan ada fatwa mengatakan it's haram sebab ambik banyak ke sikit ke memang bahayakan kesihatan. but please , please concern about orang disekeliling.
thank to all reader..click like and comment below ok

0
Komen

nak jadi comel??

Tips Comel Luaran & Dalaman.
Ish tergendala aku nak update blog pasal wish list aku . Semua nya gara gara aku sebut pasal tips jadi comel kat twitter. pastu kawan kawan aku pun terus mcm cepat ah update. Fine k fine ! * betulkan kedudukan kepada lebih releks*

So ladies and gentle men . Ladies duk belah kanan kita,rapat rapat sikit please. Lelaki duk belah kiri , eh jauh sikit . Tak baik. Kita bukan ada pertalian sah . *ekhem , betulkan tekak*

TIP-TIPS JADI COMEL LUAR DAN DALAM .

Secara lumrahnya , comel itu hanya diaplikasikan kepada luaran . seperti ,

A: eh comel betul perempuan itu.
B : Yang mana ?
A : tu yang tengah main laptop barangkali tengah update entri kat blog macam mana nak jadi comel macam dia kot.
B : eh benarlah.

EH TU MACAM AKU. EH*focus balik pada entri* begitulah contohnya. Padahal definisi comel yang aku nak sampaikan bukan hanya pada luaran ,tapi didalam. Umumnya , kalau luar comel tapi dalam hodoh , automatically jadi hodoh. dan kalau dalamannya comel , automatically akan jadikan anda comel. Oleh itu untuk mendapatkan comel ini , perlukan aura positif. tak kira di sekeliling ,mahupun aura positif dari sendiri. Ok dena dah banyak sangat tu cakap. mari mula kan.

Bila cuci muka sambil gosok gosok dengan pencuci muka berzikir or salawat .
Bila tengok cermin , baca doa supaya cantik bukan saja luar tapi dalam . oh lelaki pun boleh supaya kacak luar dalam . Boleh google doa tgk cermin. Comel kan dalam islam semua benda even benda kecil ada doa nya . Indah kan.
Setiap hari , selain baca doa untuk bersyukur and doa hari lebih baik. Kata pada diri , "alhamdulillah , cantik/hensem" aku ni. Allah jadikan aku fizikal yang sempurna. Ok bukan puji kau sorang , biasakan puji orang jugak. kau jumpa classmate kau , eh hensem betul kau harini ! eh cantik betul kau harini. lantak saja diorang kata tipu ke apa . ada sikit dalam hati diorang yang kau dah menceriakan hari mereka :)setiap kata kata itu kan doa . Serious ni.
Jangan kutuk orang , lagi lagi fizikal dia. I meant , ok kadang kadang biasa lah ter. but pls ,jangan macam. weh dia dah ah gemuk , tak cantik pulak. Seriously . Allah boleh tarik nikmat kau bila bila. Andai kata kau betul ada muka yang indah badan yang cantik , jangan bongkak and hina orang lain. tak funny langsung.
Cakap benda best best je . i mean , benda yang ceria,benda happy , bukan maki orang , hina orang,mencarut sini sana. Jangan terlalu masukkan diri dalam aura or situation yang negatif. kelak makan diri.
Senyum! haha benda basic ah bebeh. senyum bukan sahaja boleh buat muda awet muda weh,tapi jugak tukarkan mood. Cecuba kau senyum lebar senyum betul2 pastu fikir benda negatif.payah kot. Jadi cuba untuk penuhkan hari dengan senyum & senyum kat orang lain. Bukan sahaja dapat muka comel awet muda ,malah dapat pahala. Cool kaaaaan.
yang paling kita biasa dengar is selalu ambik wudhu en en en! Ha tulah,biasakan diri ambik wudhu bukan just for solat ,but everytime lepas mandi :) lepastu baca doa lepas wudhu.', muka lepas amik wudhu berseri seri wa cakap lu.

DAH ! setakat ni je ada dalam kepala hotak ,macam mana nak jadi comel. silap,tips jadi comel. Lebih komersial. haha. Comel luar tak penting k bila comel dalam tak diambil endah. Eh apa bm ni,macam pelik sahaja. tak apa , japlagi cek kamus. Ok renung-renungkan & selamat beramal !
thank to all reader..click like and comment below ok

Friends ; Bab ni tak pernah buat aku tak sedih.
Well i know . I know that what I feel right now is just A FEELING . You know , mainan perasaan . Lagi lagi perempuan , eh dianah fefeeling perempuan. Yeah . However . i'll never say that life sucks .Life is amazing . Don't judge me to have these kind of feelings. i'm human and i can't be happy all the time no matter how loud and cheerful i am. But you know , the fact that when i'm very loud and very happy , everyone is there . That's life . Again , I know.

It's very hard kan to satisfy everyone's feeling. too hard man . And sometimes when I started to talk about this . People thought I'm being emotional like this because of haters. Ekhem , alright . Let's make it clear. For anybody pun , haters kadang kadang boleh buat down. but for me , it's not too much pun. just marah macam tu jelah. So now , please be alert . Bila aku macam ni , macam mana? macam ni la.


Tetibe diam .
Tetibe nak menyendiri.
Tetibe sedih semacam.
Tetibe nak pissed off.
I only feel THAT way disebabkan orang orang yang aku sayang and yes , family and friends. Aku dari dulu bab bab kawan memang boleh ubah aku jadi penyedih habis . Lagi lagi aku jenis friendly over jadi macam ok kawan sini kawan sana kawan sini sana. End up , i'd feel all alone sebab to be honest lagi banyak aku kawan aku akan lagi rasa alone sebab Some of my friends really don't understand me and expect too much from me. Yes , it's normal that some of our friends would really take you for granted and that is what exactly what i feel right now. Bila aku ada untuk diorang. ok fine diorang appreciate. good,but bila aku busy or memang macam okay macam ni , ada kawan yang aku boleh hangout sebab takde apape halangan . tapi ada yang aku takdpaat mungkin faktor masa or tetibe family aku mintak tlg. I'd never say no to my family and i'd expect my FRIENDS to understand. but some of them. no. It's okay. Won't blame anyone.
thank to all reader..click like and comment below ok

18 December 2011


heetime niew aq ngatok gila soit.tapi dh biase dh ngatok2 niew.
srry muka serabai laa sebab jp g nk gSwimming Time! kt afamosa hee .bdhalbru jew Swimming Time kt legon kn:P hee .kaw owg cti kt mne lak tahun niew .aq bru jew blik dari telok batik :)best toe .best laa gak.tapi aq mndi pntai x minat sangat laa :)sebab mcm xbest jew tmpat nyew :)!

thank to all reader..click like and comment below ok

3 December 2011

gelak - gelak
HAHAHAH . maseh tergelakk sal brader capital A , :)
nk try saye , tpy xdpt k0d :) c0z besepah sepah lelaki awak layann . n saye xperlukan girl seperti ituu yee . maaf :) amek la hati saya mcm mane p0nn . xkann dpt da k0d :)
t0 capital Z , haha , yeahh . suda tidak maluu melamar saye ye :) maaf :) saye maseh sayang kan :)
thank to all reader..click like and comment below ok

26 November 2011





kaw V.I.P dihatiku !
4 u sygss !


Oh Tuhan ku sayang dia
Oh Tuhan ku rindu dia
Dimanakah hilangnya
Dirinya yang bernama Cinta

Sungguh bukan perpisahan kumahu
sungguh tak bermaya diriku
disaat aku disingkirkan oleh dirimu

Apa yang harusku perkatakan
Kiniku telah dilupakan
Mungkinkah ini bisa membuat kau bahagia
Ohh..

Dimanakah kesilapan diriku
Cubalah kau terangi padaku
Agar bisa dapatku mengerti
Puncanya perpisahan ini

Kau senyum ku menangis
Kau gembira ku berduka
Mengapakah tiada adilnya
Dalam bercinta

Sedangkan aku telah berjanji
Ku akan setia menanti
Temani dirimu
Dikala sepi dikala kau sedih

Ku doakan dia terus bahagia
Bersama insan yang dicinta
Andainya tidak pernah kuhidup dihatinya
Kini semua sudah tiada lagi
Senyuman yang terukir dibibir
Semenjak telah terjadi
Perpisahan..
Perpisahan ini..

Ohhh ku cinta dia.
ohh atira
thank to all reader..click like and comment below ok

17 November 2011

Hey, bitch! You see that? Fuck you laa dumbasss!! -oo-



Ada some strangers yg mcm angry bird, masuk blog aku then maki maki aku kt shoutmix. Wtf man! Tak puas hati tunjuk muka lah broo. Apa barang barang maki maki kt blog then guna fake user! Kau ni bapok apa? Takde *****? Kalau kau hidup setakat nak maki org, nak kutuk kutuk org baik kau takyah hidup lah bitch! Aku tak kan maki org tiba tiba kalau org tk cari pasal dgn aku dulu. Memang susah nak ckp dgn binatang mcm kau kau ni. Nahh, godie!

FUCK YOU BITCH!
thank to all reader..click like and comment below ok

16 November 2011

Assalamualaikum Semua ! ^^
letal lagu tampa vidoe jom join

thank to all reader..click like and comment below ok

10 November 2011


time raya aji mcm babi jew kn msa niew:)
lgi2 ayu n yana dh mcm brok dh aq tgk kaw niew.heheh
pndai aq ckp owg aq pon msa gak:)
huhuhu
thank to all reader..click like and comment below ok


time raya aji mcm babi jew kn msa niew:)
lgi2 ayu n yana dh mcm brok dh aq tgk kaw niew.heheh
pndai aq ckp owg aq pon msa gak:)
huhuhu
thank to all reader..click like and comment below ok

27 October 2011


yeahh . enj0y sudaa . alhamdulillah semue paper leyhh jawab nan tenang . butt , math la agak wisaw . emm . insyaallah leyhh lulus . alewk jew dary paper last , tew0z siap2 . p sn0oker laa . cm biase . dushhh . alewk jew , tew0z dpt k0wl dary s0me0ne , yg mengatekann aq amek barang di kar0ke . dan aq nga tingt0ng tyme uhh . palew 0tak mak dyew aq nga tingt0ngg . aq ckit unyew sedar . lahanat t0l maen fitnah2 ! aq kesah per , k0w tue dary aq kew pew , asl an kebenaran perlu gak d tegakkan . wlawp0n aq knew h0rmat k0w . tpy aq xuat smuew uh k ! papew unn winduw c die laa k0dd . muahh ! tengsh abg ikramm :) syg y0uu :)
thank to all reader..click like and comment below ok



sumpah aku tak suka kau!! tak suka kau sangat..kenapa kau suka ganggu aku?? kenapa??!!! pergi la kacau orang lain..kenapa kau nak kacau aku..?? aku tak kacau kau,kau jangan la nak kacau aku..kau tahu kan aku tak suka kau..tapi kau still nak kacau aku jugak..kau macam tahu tahu je aku tak suka kau kan..sebab tu kau dekat dekat dengan aku..blaaa laaa!!
thank to all reader..click like and comment below ok



emm . s0wey sese0rang uhh . tpakse mawa u . jgn tnyew s0alan b0d0we b0ley x . emm . agy 0wn anggap u cm MMBE jew . xlebeh dary uhh . minx maap cgt2 c0z xleyh tyme u as a GF. juz anggap la itew nyh cm adk n abg k ? BFF JEW K !
thank to all reader..click like and comment below ok


sygg . il0vey0u . ahaa . emm . result exam agak bangang ahh . tady da anta an c dyew unyew 100 pluz . heb0h nk 100 pluz . ahaa . nga mam at kantin dyew leyh lak uat muke bunny . but . u chumel n encem laa . ahakk . laaa . dyew tejew ary neyhh . sedeh2 . :( winduw u laa . xplah . b0ink laa . es0k pew plan ekk . makl0m laa . kaki da 0ke . uh laa nk mrayap . haha . NUR NABILLA . NAZRI KHAIRUL HEZUWAN BIN SULAIMAN syg u lagy laa . miz u !
thank to all reader..click like and comment below ok

agak tensi0n bhaii . ch0wey c0z tpkse uat cm uhh NAZRI KHAIRUL HEZUWAN .

Look at the tittle post for todayy , FEVER . Siapa siapa ? Ha-ha aku lahhh . Kurang hajar lah fever niy , main lah jauh jauh . Errrr , badan panas , kepala pening , also got flue ;( kesian kan kat aku ? Hmmmm .
thank to all reader..click like and comment below ok

0
Komen

isyad hwhehe

hey rakan , teman , member , prenz yg bname .......
Rindu kau sangat sangat macam bayi yang merindu mama nya ketika
mama nya pergi bekerja mencari rezeki yang halal .
Rindu bontot kau , rindu juga kat lutut kau .
Rindu nak touching sama . Menangis sama sama .
Rindu nak pegang tangan kauu yang putih gebu tu .
Rindu nak stayback dengan kau . Rindu nak jalan kaki dengan kau .
Rindu nak Round round satu sekolah dengan kau .
Rindu nak kutuk orang dengan kau . Rindu nak benci orang dengan kau .
Rindu nak cakap " AWWWWWW , " dengan kau .
Rindu nak bergossip sampai stim dengan kau .
Rindu nak makan burger dengan kau .
Rindu nak makan kentang and naget dengan kau .
Rindu nak berbalas surat dengan kau walaupun kita sebelah2 .
Rindu share cocaine tu dengan kau . Kita kan sama2 jahat .
Rindu nak maki and buli budak baru dengan kau .:)
thank to all reader..click like and comment below ok

HEART TO HEART DISCUSSION


TO MY BELOVED COMMUNITY ; Jangan salah kan aku kalau aku sombong ! bila aku tegur dekat page , haram jadah nak reply ! aku suggest nak buat gath , ada korang beri attention ? Tak ada lah geng ! buat bodoh jea . Sampai bila nak terperap kat myspace ? tak nak keluar , macam mana nak tunjuk muka ? Eyh , for sure , aku memang dah lama lah nak tarik diri jadi VVIP tu . Tak batak ! okay ? Chau .

thank to all reader..click like and comment below ok

KAW TERBAEK DERR !
siyez xdew m0od n tensi0n at ckuwl tady . agk bebuluw gk laa nmpk s0wank uh maen tep0k tamp0 nan pmpuan uhh . at kantin lak uhh . huwaaa . hebad2 .

So easy for you to said that . JANGAN PEDULI . For me its so difficult things tahu ? Ya laa , sebab kau senang sangat kalau tak peduli pasal aku kan ? bagi kau ignore aku tu perkara kacang je dalam hidup kau . Text tak payah reply , call mengelak cakap kau busy . Lepastu kau tuduh aku tak layan kau sebab aku ada gf . Hey come on , aku nak layan kau , ambil berat pasal kau , kau yang jual mahal sangat apahal der ? kau tak reply text aku , tapi kau text orang lain , macamtu ? jangan ingat aku bodoh , okay ? Ayat kau tu macam sengaja nak menampak kan yang aku terhegeh hegeh dekat kau , macamtu lah kan ?! Kalau tak suka aku letak gambar kau , okay , aku delete weyy . Kalau kau jijik sangat aku care bout kau , fine , aku BLAH weyy ! Kalau bagi kau senang nak lupa kan aku and senang nak lupa kan everything , okay , just GO . I let you go . Tapi kau ingat weyy , jangan salah kan aku . Kau yang tendang aku , kau yang halau aku and kau yang tak nak aku masuk dalam life kau lagi . Jangan sesekali salahkan aku ! THANK YOU FER HURT ME .
thank to all reader..click like and comment below ok


MlM tady T text ckp xpat hang 0ut . emm . sgt fedupp . ckew cgt last minute bwu cncel an . k0w mmg cm uhh an tsha 0ii . aq da msk cgt daa . ckang nyh mlz nk mnghrap blew nk kua nan k0w . last2 k0w cncel gak enn . T0 br0 s , s0wey t0lak cplew u mlm tady . alsan u , u nk jage I an . 0ke tengsh . then I jwb . xpelaa . I leyh jgew dry sndwy . c0wey cgt2 k . emm . tgh hari uh , kedit l0w . cuw0h dady g bli t0pup , then , dady bli an 2 h0t ticket . haha . dyew enad ank dyew nyh kaky gay0t agknyerr . tpy xplahh . aq kai jgk . haha . dady ajk g tgk uma . at nilai . emm . nta la beb . dady ajk ckuwl nilai . tpy paz pmr laa . enad snang kaa nk tkar pusat pmr nyhh . agy pun nk exam daa ann . ptg tady grak p KL . p diner nan dady . rest0ran sri thai . at h0tel hilt0n . mam nyer xde laa sdp mane . standard kdai mamak unyer mknan jew k0d . haha . tpyy cmpai jew bil , RM769 . haha . sgt tkj0tt . leyhh dpt PSP uh dady 0ii . alsan dady , nk bwk 0wg pangkat bsar g mkn . xkn laa nk mkn cikai2 . haishh . nta pape . ajk dady p taipan , but dady ckp pnat laa . k . xplahh . dady puj0k ajk g bukit raje es0k , chuping2 . alaahhh . apew la ad at sane uhh . xmaw2 . last2 , aq ajk dady p maen b0ling n tgk wyang . haha . dady 0n ajer .
thank to all reader..click like and comment below ok

26 October 2011



tutti fruitti.jom tutti fruitti smlm bru jew mkn lalala .sdap gile .nk jom lpk kl hehehehe.
smlm owg blajew nk laa cpew xnk ,laju jew laa heheheh .bkn maen ambikbnyak2 las2 x abis buag mcm toe jew kn .hehehe ap laaaq niew,thu laaowg blnjew tpix abis simpan dlm peti sejuk,hehehe,bnyak laa ,:)
thank to all reader..click like and comment below ok

0
Komen

n

niew time birthday naz suhada n man smu kek kte owg sme kn .heheheh .kos papa aq yg srh smu sme .
ingat kn nk yg laen .papa marah aq lak .kos x jdik nk wat kek yg aq nk .urmmm sedih nyew aq msa toe.tpi nk wat mcm new nk mkn jew laa. tpi sedap gak hehehe . tq papa n mama bab dh wat kn pati kmi .ary toe pati papa lak ,tpi kek papa x sedap sngat ,hehehe ,yg penting kek aq g sedap .
so mle skrg kne kompol wat ,dok nk ble toe2x.eh kaw owg x blh thu lalala. nti aq tunjuk kn kt kawehh_---_+_
thank to all reader..click like and comment below ok

kurang tenage :(
yeahh . genap 4 ary aq xtext b0b0t . n 4 ary gakk , aq xbape mkn , c0z xdew selere . gad03 . biaw an dyew . wlawp0wn dyew k0wl2 , text2 puj0wk aq , aq uat xtawu suda . pndai2 la dyew pkir pew yg aq rase . law t0wl2 dyew syg aq , pndai2 laa caryk aq nnty . bwu 4 ary xtext , da 7 0rg melamar aq ajak c0uple . 0MG ! gilerr kahh . t0 capital A , kaw nk melamar aq dpan2 ann , tyme bufday aq nnty . papew unn , aq tpkse t0lak awal2 . c0z aq nan kaw an mmbew jew . aq xleyhh syg kaw lebeh dary uh la beb . h0pe kaw phm aq k . ramai da text aq , tanye , nk adiah pew 8/1 hb neyy . butt , aq xtawu laa nk perr . ahaha . h0pe xde papew laa yg jady jumaat neyy . c0z rase cm xsedap aty jew . ckangg maseh agy nga pkir , nk plih kelaz photoshop kew kelaz chef . erhhh . naek piang paew 0wtark aq . nta laa . nty2 jew la pkirr . sabtu pagy , ade date d la0t btu4 , bersame dak2 f0m 3 . tengah ary lakk , ade kenduri di ruma abg maksikkuu . sngt busy k0dd . eyhh . wait2 . aq cm enj0y jew ann xtext b0b0t . law x , da meng0ngkang da nanges2 . alaa . relax suda . jgn mngalah laa naz ! da bpew kaly kaw mengalahh . kali nie . bia dyew rase . 0ke ? 0uhh . 0ke hatykuu :)

ahaa .

thank to all reader..click like and comment below ok



yeahh . my bufdayy . surprise2 . epi2 . tpy k0l 12.40 aq disahkann menjanda . haha . xpewlaa . xde j0d0hh . tpy npew mzty tyme bufday aq ! sedehh k0dd . nyhh cmuew dugaan ALLAH ann . law ade j0d0h , insyaallah , ade laa . aminn . aq redh0 jew laa . nk uat cm ner ann . aq da try yg terbek k0dd . hanye kekal selame , 2 ta0n 2 bulann saje . mm ! tut0p citerr . tengshh smuew . wishh , surprise , adiahh , mkn cmuew uhh . tengsh sgt2 , ade gak yg epi an aty aq . tyme aq nga sedeh giler vavi . papew unn , il0vey0u b0o ! :)
thank to all reader..click like and comment below ok

TEMPERATURE :)
haa . skang menunjukkan k0l 3.09 pagy .

0pk0zla l0m tid0 rytee , maseh un9 . lpaz an tensi0nn c0z c mamat m0t0 uhh .
thenn , minx st0p c0ntactt . k0l2 , text2 dyew cmuew xweplyy . dyew im chat . tawu2 jew aq un9 . k .
c dier :
start j i bkwan gan u . aty i ase len je ble dgn u . i pun ta tau knpe . i klu gan uwg len ta cm nie . gan u j ase len . i un ta pham . kan tdie kte gduh . i lnsung ta bole dok diam . dgn tbe2 j air mte i kuar . i un ta tau knpe . ase na mnangis j dlam kete daia uhh . slme ni i ta pnah mnangis krena pompuan l . u blum abes knal i . cbb tu la i ta sngup na tgl en u . i sayang you .

0H MY G0SHH !
luahan di IM CHAT sahaje . emm . keadaan agak menjadi kec0hh , herghh . mcm2 0wg tetx aq . sur0h bebaek balek nan BESH pwenz INI . 0kee .

FEDUP + SAKED ATY + BENCI + SEDIH = ??
P/S ; UNT0NGLA awak nabilla , dpt member baek boy , yg da kawan lame . tpy maseh xbrubah perangaii . maseh xrety nk jgew aty kawann . uh la kaw intan , jage sangad aty kawan . lemb0t sgt nan mmber kaw uh . smpai d0wank leyh pijak pale . dush dush =,=
thank to all reader..click like and comment below ok

tengs photogarpher :)
yeahh , tengs t0 kiki yana n yat
photographer . k0wang best , tengs shoot . haha . ready t0k tubuhkan gr0up can0n under pd . yeahh . nga siap an design baju .
thank to all reader..click like and comment below ok

yeahh . kehidupan di wad
tepi mate kene api laiter , xelang agy saked . then semalam dikerjarkan ke hospital k0l 3 ptg akibat sesak nafas secare mengejut . biru muke denn . pucatt . kulit un da laen warne . mama wisau giler . kelam kabutt . mmg terkej0t . pkir cm nk mati je time uh ., mmg xleh nfas . smpai2 je spital . amekk z0n kecemasan . mama saye mcm pena j0in drift . haha . xnak laju lak semue die redah . tengs mama . leh jady part time pemandu ambulans :) xpena2 agy saked ter0k cm nierr . takud un ade smlm . bru pulang dari wad . goodbye 0ksigen . saye suda rimas . keadaan family smlm agak kec0h jgk la . member2 lagy . erghh . tengs amek berat :))
skang da 0k skit . xperlu nfas kai 0ksigen . tp cm sesak nfas gak la skit2 . d0akan kesihatan saye . tengs all :)
thank to all reader..click like and comment below ok

take care mie:)
ready unt0k pape yg terjadi . c0z muhammad hakimi da nk gerak g end0n . urusan kerje . jage diri ye :) saye masih syg awk :) n akan merindui awak :)
thank to all reader..click like and comment below ok

gelak - gelak
HAHAHAH . maseh tergelakk sal brader capital A , :)
nk try saye , tpy xdpt k0d :) c0z besepah sepah pmpuan awak layann . n saye xperlukan GIRL seperti ituu yee . maaf :) amek la hati saya mcm mane p0nn . xkann dpt da k0d :)
t0 capital Z , haha , yeahh . suda tidak maluu melamar saye ye :) maaf :) saye maseh sayang kan NURUL SYAFIQAH :)
thank to all reader..click like and comment below ok


windu mcm dlu . taekw0nd0 wtf n skate b0ard . tapkse st0p kejap c0z injured . tgn patah c0z jatuhh . then skang . tgn saya bengk0k yg sgt ketara . due2 belahh plak tuhh . ades . n skang terpikir nk j0in balekk . untuk lpaz an tensi0n n buang mase time b0ring . yehaa . insyaallah mngguw depan akan daftar balekk . winduu mmber2 :)
thank to all reader..click like and comment below ok

yeahh ! tamat belaja :)
hari sabtu , tengah hari di jemput ke studi0 , untuk amek sijil tamat belaja . yehaa ! lulus semue exam kelaz photoshop . n suda b0leh diiktiraf sebagai pr0fesi0nal model . n hajat naz . hujung taun nie . maybe bulan 10 . akan sambung ke kelaz rambut pula . n kelaz seni top . n kelaz photographer akan di ambil pada pertengahan bulan 4 , bersame EL'LEH CREW , di KLCC . n suda mule ready untuk pasp0rt . h0lidayy . n es0k naz akan gerak ke j0h0r . d0a kan saye selamat pegy n selamat sampai :) . akan drive selama 4 jam ke danga bay untuk hal2 photosoot , wlawp0n saye xde lesen . haha . d0a kan saye :) . akan bergilir gilir drive bersame si ket0t ayuu :)
n hujung bulan 4 akan ke perak . untuk kenduri 100 hari arwah atuk . missy0u atuk :( . n masih terngiyang ngiyang lagy suare at0k yg pesan , suruh rajin2 kan diri untuk berjaye n st0p mer0k0k . 0k at0kk :,) . shila akan engad pesan at0k . sem0ga at0k tenang disana . insyaALLAH . aminn :,) l0vey0uu :)
stat bln 5 n 6 . akan bz . untuk wedding , 5.6 di johor . n 11.6 di pd . saye sebagai pengapit ,n photoshot , n photographer . wh0ahh . sgt bz . da nakk kawin da kakk ayu saye . yg jage saye dary kecikk smpai skang . l0vey0uu atakk . xperna ade rasie antare kami :)
thank to all reader..click like and comment below ok



First of all, I miss HIM! Aku rindu semua nya, beb. Aku rindu nak jumpa ngan kau. Rindu nak hang ngan kau. Rindu nak tengok muka kau. Kat gambar tu different weyh ngan yg real. Aku rinduu bangun pagi je nampak msg kau. Aku rindu kau kejot aku tiap-2 pagi. Kalau kau kejot, confirm aku bangun awal. Tp skrg, mesti kol 11 or 12. Sedih kan. Aku rindu nak call ngan dy lame-2. #da lame kodd! Aku rinduu kau nyanyi. Rinduu tngok kau buad lawak yg membuadkan aku akan tumbuk tampar kau. #takpon! Aku rinduu tengok kau senyum. Aku rindu tengok kau gelak sampai nampak gusi kau yg comel tu. :P aku rindu nak jalan ngan kau. Aku rindu nak makan minum ngan kau. Nak tengok kau makan comot-2 tu lagi rindu. Aku rindu nak kene pujok ngan kau. Aku rindu nak tengok kau 'care' pasal aku. Ohh damn! Aku rindu serindu rindu nya. Okbaii! Hope kau simpati ngan aku.
thank to all reader..click like and comment below ok

25 October 2011

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


YA ALLAH .. rindu giler sama cayunk ku ni !!
Waaa.. lama gilew tak DATE ..
Waduhh!! jatuh sakit den ..
Ahak! blog ku tercayam!
THEN!
Ndak lupak juak sama teman setia ku ..
Perhh.. korg la.. sape lagi.. walaupun Sarah cibuk,tp korg sudi gak singgah sini..huuu.. terharu mehh..

thank to all reader..click like and comment below ok

Assalamualaikum .. camat petang!
Haa.. mesti dah heboh skung an pasal HACKER kat FB?
Tol ta?? korg penah ta ade lam inbox korg hye, how are you? then bile korg balas msg uh die akn rep balik wanna laugh?
Opss!! stop rep oke? sbb itu la si POLAN yg nak HACK korg..
Nak wat camne, bkn stakat FB je ade HACKER ni.. blog pun ade gak!
Agak2nya an, si HACKER ni da ta dek keje da kowt..tol ta haa ?
So, Sarah nak share tips camne nak elakkan korg dari kena HACK!

Ni dia cara-caranya :

1) SEMBUNYIKAN EMAIL account FB korg! tok sah la nak tayangkan e-mail korg uh pada org ramai ye! bukan korg sorg jep yg ade e-mail..tapi lau dah GATAL sangat uh, tarok jep e-mail PALSU! senang cite an ?

2) RAHSIAKAN PASSWORD korg uh! ta yah nak memandai nak bagitau gelpren ke bopren ke..bkn leh caya sngt.. tp lau yg blh caya uh, ade gak an?? then, paling penting JANGAN bagitau member2 korg! haa.. yg ni lg bahaya.. mne tau kot2 member korg uh jenis yg MAKAN DALAM?? cape susa haa ??

3) JANGAN MUDAH TERPEDAYA DENGAN LINK YG AJAR CARA2 NAK HACK FB ORG atau pun yg suh korg DOWNLOAD software tu.. perhh! mmg kuang ajo la an? sbb korg da kena TIPU! sbb tu la salah satu TEKTIK diorg nak curik PASSWORD korg.. ingatkan nak HACK FB org len kan? tapi alih2 FB korg dulu yg kena HECK! haha .. PADAN MUKA!

4) JANGAN SAVE PASSWORD korg lau ade kuar box yg tanye SAVE YOUR PASSWORD NOW?? korg click NO tau! specially pada sape2 yang selalu ON9 kat cyber cafe uh! huish!! itu cari NAHAS namanya!

5) JANGAN APPROVE REQUEST dari org yang kita tak kenal! Tapi lau ikutkan yang ADD kite kt FB uh kebanyakan yang kita tak KENAL an ? tgk dulu MUTUAL FRIEND die.. lau ramai uh, lam 20 above, accept je la.. mybe kwn lama ke an ?? then lau si ADD uh, pro pic die uh cartoon ke hape, AWAS! korg kena CHECK dlu.. bkn ape, safety babe!

6) JANGAN LUPA LOG OUT tau.. nak2 cape2 yang selalu ON9 kt CC .. bahaya woo..yang ni penting sesangat!! INGAT TAU???

7) MAKE SURE PASSWORD STRONG tau ..yang ni penting tau?? camne nak tau STRONG ke ta?? alaa.. masa korg wat password tu an ade yang gtau sama ada password korg uh WEAK, MEDIUM @ STRONG.. so, make sure STRONG an?? tapi lau guna password panjang2 pun hampeh gak! sbb korg kena la combined antara WORD+NUMBER .. nak lg STRONG?? tarok je symbol spt /@%#* ..

8) JANGAN CLICK SEMBARANGAN LINK kat chat box korg terutamanya.. mane la tau kot2 la an, LINK uh adalah link VIRUS yang nak HACK korg! so, be ware yap!

9) JANGAN LETAK PAGE OWNER specially pade cape2 yang create page ataupun FACEBOOK FAN PAGE uh! sbb korg akan mengundang bahaya sendirik! be careful yeh!

Ni adalah antara PASSWORD yg berisiko tinggi :

thank to all reader..click like and comment below ok

Assalamualaikum ..
chewahh .. nampak jep tittle uh cepat je an ??
Haha .. oke2.. tutorial ni just pade cape2 yang tak tau lagi la yep!
Lau yang da pro uh, just abaikan je la ye ..
Specially for new blogger cam Sarah ni ..
Just nak share je.. mesti korg pun teruja gak an nak make over blog korg ..
Meh sini meh Sarah tunjuk cara yang mudah dan simple ..
Jom2 jangan baung masa, cepatt !

1. DASHBOARD > DESIGN > TEMPLATE DESIGNER
2. Then, die akan kuar cam ginih! ade takk ?? lau ta nampak, click jep pic kat bawah nih.
thank to all reader..click like and comment below ok

22 October 2011

assalamualaikum.hy
thank to all reader..click like and comment below ok

Permintaan Hati Saya :

♥ jgn lepaskan saya
♥ jgn buat saya bersedih
♥ jgn buat saya menngis
♥ jgn buat saya merana
♥ jgn biarkan saya sakit
♥ jgn biarkan saya mati
♥ buatkan saya tersenyum
♥ buatkan saya gmbira
♥ indahkan waktu saya
♥ indahkan hari saya
♥ indahkan hidup saya
♥ jadilah kawan saya
♥ jadilah sahabat saya
♥ jadilah bantal saya
♥ jadilah Cinta saya
✿↫iffah ilyana↬✿


thank to all reader..click like and comment below ok

21 October 2011

0
Komen

L


thank to all reader..click like and comment below ok

19 October 2011

0
Komen

OMG, HANDSOME GUY!




Omg! I just find the handsome guy in the karaoke room while ago! Really cute, handsome guy! OMG! I really impress! :D Haha shoo gatalkan I ni? Haha lol :p Btw, the story begin after I dgn surya masuk vvip room karaoke petang td then I dgn surya masuk salah room. Accidently, room tu room vvip handsome cute guy! xD Muka dia ala-ala korean chinese gitu. Shoo cute! :o #gedik. I dgn surya malu gila salah masuk room then kitorg minta maaf sambil tersipu sipu malu. haha lol xD Then he's smile at us! Omg, I tak boleh lupa senyuman tu forever! Ever ever ever! Senyuman yg omg triple sweet! <3 After accident salah masuk room tu kitorg tak stop stop ckp pasal cute guy dlm room tu. Muehehehe :3 Bukan apa, biasalah perempuankan? xD After that, kitorang pun karaoke lah about one hour mcm tu. Then time I tengah nyanyi tiba tiba cute guy tu dtg kt room kitorg. Omg! Time tu jantung i dupdapdupdap. Berdebar gilaaa! xD I hope so cute guy tu mintak number kitorg. Gatalkan I? :p lol. I just diam buat buat jual mahal, hehehehhe. Dia pun mcm pemalu. He was just trying to smile at us sbb dia ingat kita mcm taknak layan dia. Ohmyy, bukan taknak layan lah you but actually kitorg masing masing dah taken ^^v Teringin sangat nak kenal dgn you but I think mybe nexttime :p haha kitorg memang suka cuci mata tengok cute guy mcm you ala-ala korean tp takdelah sampai nak kenal rapat rapat. oh no! Btw, lupa nak tanya nama you. I hope so nexttime kita dapat terserempak mcm petang td. Hihihihihi ^^v
thank to all reader..click like and comment below ok


heheheheh,syan cik abg isyad niew.bab dia pnat maen bola smlm .toe yg pnat sngat smpaoi tdoew,mcm new dia rsa pnat n pning,mcm toe laa aq rsa tw,tpi aq lgi ksyan sbab kne pkul dgn kayu hoki.dh laa xthu maen hoki,lgi kne lbas dgn kayu hoki.babi btol toe dbk,hehe.
smpah sok aq xdtg beak aq tdow g bgos laa siot,heheh mlm niew aq blh o9 lme2 smpai pg,laaa
cik isyad sok kaw skol k,bab kaw tgh aq ary niw,so sok aq lak yg x skol,heheheh,:)

thank to all reader..click like and comment below ok

14 October 2011

niew gmb kami time raya 2011 . hehehehehe mcm skai smua sbok nk ambik gm laaa.
aq mmg pntang klau ambik2 gm niew mmg skw gli soit.smua kt umaczen .thun niew x raya kt kl.
aq raya kt kg PARIT SAWAH KUNDAND ULU LEDANG JOHOR.kaw pnah deno x nme kg toe, hehehe .
RAYA THUN dpan baru raya kt pd jom laa join kami,laaaa:)

























thank to all reader..click like and comment below ok