22 July 2012

0
Komen

I'VE



Jangan kau sangka dengan kata-kata meminta simpati mu itu akan membuat dirimu dipandang baik.



Jangan kau sangka dengan menyalahkan yang salah itu membuat dirimu berada di pihak yang betul.


Jangan kau sangka dengan menabur cerita yang pahit tentang dirimu itu akan diberi belas kasihan.


Jangan kau sangka dengan menindas dan memfitnah orang lain akan membuatmu berjaya.


Jangan kau sangka dengan memutar belitkan apa yang benar membuatmu duduk senang.


Jangan kau sangka setiap perbuatan dan sikap munafik mu itu Allah s.w.t tak tahu kerana sesungguhnya dia maha  mengetahui segalanya, dan setiap perbuatan ada pembalasan, mungkin bukan di dunia tapi di akhirat kelak
thank to all reader..click like and comment below ok

0
Komen

fuck u

hai , sekarang kalau korang perasan like dekat status aku dah kurang gile babi kan ? mesti korang pelik , haha . sampai ade yang text aku tanye fb aku kene hack ke . haha , takde la . sebenarnya aku nak ubah jadi wan yang lama balik . wan hot ? haha , dah takde benda tu :) like banyak sekarang pown dah tak boleh pakai , nampak orang like banyak siket je sebok cakap orang tu pakai autolike . macam sakai je , tu nampak yang kite  dengki . kau ke yang dengki tu ? ops sorryy ~ hihi , lagi satu . friend aku dekat fb pown aku nak tinggal kan 200 je . just kawan yang aku kenal and rapat je , so yang kene block or remove tu aku nak mintak maaf . papehal check twitter aku je . okay ? aku buat macam ni sebab aku nak kan privacy , nak hidup aman tanpa di ganggu orang orang yang sebok menyemak hal orang . so , kau g laa kacau hotstuff hotstuff lain dekat facebook tu . jangan kacau aku lagi , tu je aku mintak . boleh ? thanks sebab membaca :) 
thank to all reader..click like and comment below ok

15 May 2012

0
Komen

The Wedding: Nur Dianah & Mohd Soffian Ariff

Mesti ramai yang pernah baca blog dena bahrin kan kan kan. Saya pun baca jugak. Kisah persaudaraan pun baru jugak saya tau bila baca blog dena. Episod mengenali sedara mara.

Episod mengenali sedara mara bermula bila saya tengok video yang dena post kat youtube (1've been proposed). Sejak dari tu saya mula membaca blog dena. Tetiba, nampak dan terbaca entry yang dena post ada gambar dena dengan dato' sarimah. Wah, rasa macam ada peluang bersedara mara jugak ni....heheheh. Sejak dari tu jadi macam addicted nak tahu kisah selanjutnya. Dah dilamar, menyusul pulamajlis pertunangan dena. Bila dibaca entry dena dan gambar-gambar sekitar majlis pertunangannya, nampak lagi wajah-wajah yang saya kenali. Bila tunjukkan gambar-gambar tu pada ayahanda, kompem yang menyarungkan cincin pada dena masa majlis pertunangan tu sedara mara kami. Keluarga dari pahang. Macam tak sangka boleh jumpa sedara mara kat sini. Sebab tu la orang kata, gambar tu sangat penting. Dengan adanya gambar, dapat la kita kenal sedara  kita. Boleh tunjuk dekat anak cucu cicit....insyaALLAH. 

<3


 Love after marriage. Tahniah dena & soffian. Moga cinta sampai syurga. Amin. 

Bila dah tau sedara mara, cepat-cepat tanya ayahanda cerita selanjutnya. Bila ayahanda mulakan cerita sedara mara kami, syok pulak rasanya nak teruskan sesi penceritaan tak nak berhenti. Heheheh. Sejarah kekeluargaan adalah sangat seronok untuk diketahui. Dalam seronok mendengar ayahanda bercerita, baru la saya tau jugak asalnya kami dari mana. Siap buka cerita riau dan sulawesi. Kejawaan jap. Patut pun ada nama kampung kampar dengan acheh kat pekan  ni, rupanya ramai yang singgah menetap ke sini. Cerita yang lebih details ayahanda pun tak berapa pasti, tapi ayahanda kata kalau tok masih ada boleh la ceritakan selanjutnya kisah sejarah kekeluargaan tu pada kami. Tapi bersyukur alhamdulillah, sekurang-kurangnya tau la jugak walaupun sedikit. Dapat jugak kenal sedara mara.

// Terima kasih dena kongsikan kisah love after marriage dengan kami, sangat memberi input berinti
dalam masa yang sama dapat jugak saya kenal sedara mara. Kalau datang pahang, jemput la singgah ke rumah....^_*

// Moga urusan kalian dan kita semua dipermudahkan. Amin.

theCream of theCream
| NHK |


tertaip:
dek kerana sangat teruja mendengar sejarah kekeluargaan sebelah ayahanda
ayahanda siap pesan, sebelah bonda jangan lupa.....sejarah bugis menyusul pula nanti ^^

pictures credit to The Kliker
semangat pm the kliker kat facebook sebab nak copypaste gambar dena & soffian
thank you so much the kliker
korang punya gambar memang superb cantik,
memang seronok singgah booth the kliker masa kat sunway plaza mall hari tu
dapat tengok final output yang super duper cantik.

rasa nak booking untuk majlis akan datang, boleh?..............heheheheh


thank to all reader..click like and comment below ok

21 April 2012

0
Komen

Kau Ade ?


Good Morning To All Of You , YES ! you la , you yang reti bace tu . Ha , yang tu la ! Okay better korang jangan fahamkan maksud ayat aku tu , sebab nanti mak bapak korang akan call Hospital Tanjung Rambutan booking kan bilik untuk korang . HEAVEN gila kan ? Huahua . Okay hari ni hari sabtu kan ? so budak-2 skola konfem tak bangun lagi ! aku tahu , cuba la korang pandang sini , SINI la weyh ! tengok aku yang comel , cute , cun , cantik dan PERASAN gila siput . aku awal-2 pagi dah bangun da . Pukul berape ? Ala , jam rumah aku rosak la tadi -.- .

thank to all reader..click like and comment below ok

15 April 2012

0
Komen

blh like:)

assalamualaikum..hai2 x sangka pulak edit lawa sngat2 pic ni aku suka aku like.huu.punyew laa susa guna photoshop kn .las2 jadik gak aku edit huhu x sngka pulak kn.kalau suka blh like di fb saya .yg x brp nak comel toe kte nyew kn :) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=361984090519963&set=a.101432183241823.529.100001251243056&type=3&theater
thank to all reader..click like and comment below ok

11 April 2012

0
Komen

10 ciri ciri wanita idaman aku ♥



hello , haha . sebenarnya update blog nie just past time bosan bosan je , okayy . hari nie saje nak update pasal ciri ciri perempuan / awek / cikaro / bini aku nanti , haha . aku just nak kan ciri ciri macam kat bawah nie but kite hanya merancangkan ? so kalau tak dapat pown aku tak kesah , mane tau jodoh aku dengan orang yang berbeza dari yang aku . aku tak boleh buat ape , terima je laa :)

Pertama - bertudung ( kalau boleh bertudung laa , but couple dengan yang free hair pown tak kesah . sebab kalau dah kawen aku tetap akan suruh isteri aku bertudung )

Kedua - hormat ( yang penting hormat family aku , aku and kawan kawan aku )

Ketiga - spoting ( contoh kalau time lepak dengan member aku pown die still boleh bergaul , jangan diam and buat muke masam . gerenti aku akan tepuk dahi die , haha . aku nak die satu kepala dengan aku , masok air and boleh dibuat bincang ataupown share problem bersama . aku nak perempuan yang banyak cakap sebab aku seorang yang pendiam :> )

Keempat - matang ( tau nak selesaikan masalah even dalam keadaan tergesak and boleh fikir macam orang dewasa )

Kelima - tak kuat menangis ( haha , nie paling aku menyampah ;p menangis tak kene tempat , haihh . kalau setakat nak menangis sebab aku tak reply text or tak call tu . baik tak payah kay ? sebab aku paling tak suke perempuan macam nie , sumpah tak tipuuu ! be matured laa --' awak tu bukan 12 tahun lagi )

Keenam - pandai masak ( nanti kawen aku tak nak laa makan dari air tangan orang gaji or air tangan mamak depan umahh --' aku nak isteri aku yang masak . walaupown sekarang zaman moden just suruh orang gaji , but aku still nak isteri aku yang buat )

Ketujuh - sedap mata memandang ( tak kesah laa cantik ke tak , kalau setakat cantik tapi perangai jahanam nak buat ape kan ? biar laa yang sedang sedang jee :> )

Kelapan - berpendidikan ( aku bukan nak isteri aku ade master or phd but kalau setakat berpendidikan dah okayy " boleh berfikir " nanti kalau nak buat ape ape senang . takde laa 24 jam nak suruh suami je --' )

Kesembilan - jujur ( tak menipu , bagitau aku even kau ade penyakit pown sebab aku tak kesah benda tuu )

Kesepuluh - beragama ( bukan yang buta agama , kau tau sembahyang , kau tau baca al-quran dah cukup and some basic about Islam ) #paling penting

dah habis bace ? haha , simple je kan ? memang yang macam nie aku nak , tu pown kalau dapat laa . sekarang aku muda lagi , kalau couple break couple break lumpah remaja laa kan ? so watlek watpeace watbodoh sudah , jangan nak sedih sangat couple zaman remaja memang tak selalu kekal . bye assalamualaikum :)

thank to all reader..click like and comment below ok

0
Komen

Rindu Serindu Rindunya Dekat Blog Comel Aku Ni :')

assalamualaikum guys ! lame gile korang tak nampak aku update blog nie kan ? haha , sorry laa . internet dekat umah menganjing lebih , tu aku malas nak update . buat sakit hati je , lembab nak mampos . hee , saje je bukak nie sebab nak bersihkan siket habuk dalam blog nie . korang rase korang cool tak ? kalau cool mai la follow , chowsinnnnnnnn ! :D
thank to all reader..click like and comment below ok

7 April 2012

4
Komen

bermasalah :(

Enjoy your life , enjoy tapi ada batas nya okay ? Hidup atas diri kita sendiri, Pedulikan kata orang ! Yang penting kita tahu apa yang kita buat. Just Be Yourself ! Setiap apa yang kita buat mesti ada halangan kan ? Tapi jangan putus asa okay ? Mesti korang ade kate-2 semangat kan ? Boleh share dengan wan tak ? Sebab wan kadang-2 tak ada semangat jugak, rasa down gila . Share la sikit .
thank to all reader..click like and comment below ok

0
Komen

kaw akan menyesal !

Kali ni kau buat aku , 
satu hari nanti kau akan kena balik !
Hidup ini RODA ingat tu .
Abaikan kata-2 mencarrot di atas , saya tak sedar apa yang saya taip .
-,- serius rindu nak blogwalking blog-2 korang , nak menyemak kat kotak komen korang , nak memenuhkan notification efbe korang dgnmengeshare link blog kat group-2 blogger , nak ape lagi eyk ? tadi macam banyak now dah lupa . Dekat cbox wanbanyak da orang request tuto , okay jujur takde la banyak sangat , just 5 ke 6 orang macam tu ==' 
So memandangkan sekarang school holiday wan rase nak buat la tuto-2 tuh semua . So kalau ada sebarang pertanyaan sila kemukakan sekarang. Sebab nak siapkan tuto-2 tuh malam ni jugak . Lai lai .
First Come First Serve .

thank to all reader..click like and comment below ok

0
Komen

3 Temujanji mmbe saya:D

yuhuu tajuk entry panas tak ? macam pisang goreng tepi jalan kan ?
wan dah 5 hari tak update , Bz ? xjugak cuma MALAS .
Memang budak-2 yang selalu out suka pergi DP ni .
tengok wayang , lepak macam-2 lagi lah kan .
So dalam dua tiga hari ni kecoh pasal page Anti Dataran Pahlawan Melacca Kids 
page tu dieorang share-2 gambar budak-2 yang lepak kat DP sono tu .
lepas tu dieorang kutuk-2 bagai nak mampus .
Habis jatuh maruah orang dibuatnye .
Tapi sekarang da tak ade lagi kutuk-2 orang ni :)
Bagus sungguh ADMIN DIA .
So semalam wan first time dapat kebenaran mak & ayah untuk
keluar tengok wayang dengan kawan-2 kt DP.
Mak wan hantar wan and kawan-2 sampai DP tau sebab sayang anak punya pasal .
Mak memang xpernah bagi pun kalau nak keluar rumah dengan kawan-2 ni .
Tapi disebabkan anak dia dapat 8A so dia bagi .
But mak kata ni FIRST and LAST , sobs sobs T_T
Okay nevermind la mak , janji dapat rasa keluar dengan kawan-2 :)
Okay mak hantar lepas ZOHOR , dalam 2.30 sampai DP .
Wayang start 2.40 okay jalan la naik tingkat atas sekali .
Jalan lah dengan sepantas kura-2 berlari , 
alhamdulilah sampai jugak kat panggung tu .
Okay kiteorang tengok cerita 3temujanji .
sumpah mmg best gila! Okay tengok muahaha .
Bagi wan sedih , tapi bagi korang xtahu la kan ? Masing-2 punya hal la .
So lepas wayang habis , pergi makan dekat foodcourt .
then duduk-2 kat mana tah , pastu mak call suruh balik .
Okay pergi la dekat tempat yang mak turunkan wan and Kawan-2 tadi , 
tunggu mak sampai , pastu disebabkan wan sekarang tengah BANYAK DUIT .
orang kaya baru . Haha . so Ingatkan nak belanja satu family tengok wayang ,
sebab dispointed sangat dengan cerita tadi tu .
So call ayah yang berada di tempat kerja , tanya ayah nak ke taknak .
Ayah cakap boleh la . Dalam kereta wan tu ade fazira , fad , fiza
fizara cakap dia nak ikut , haha muka xmalu .
Okay mak wan sesungguhnya sangat sporting so dia kata boleh .
So decide nak tengok 3temujanji . haha 
orang satu banda da tengok aku je belum .
Tapi hari ni wan nak umumkan yang
sudah menonton 3temujanji LAKONAN yana .
SANGAT BEST *caps lock rosak tadi haha :)
Okay walaupun semalam ada jugak kejadian SEDIH yang berlaku ,


tapi xpe wantetap HAPPY  .

thank to all reader..click like and comment below ok

0
Komen

vanila coklat

Asslammualaikum & Selamat Sejahtera semua . 
Korang semua tengok tak cerita Vanila Coklat kat Tv3 ?
Tengok kan ? Best gila kan ? Sweet je dieorang .
Alangkah indahnya kalau dapat macam tu .
Baru dieorang nak berbaik-2 parents dieorang lak buat hal .
Haiiihh benggang gila tengok . Rasa macam nak hentak kepale si 
Liyana n Kamal tu dengan bantal .
Tapi tulah DUNIA . Adakalanya indah , adakalanya pahit .
Orang kat muka bumi ni bermacam-macam ragam .
Ada yang baik ada yang jahat .
Ni la yang wannak gosip ni :)
tahun ni wan form 4 ade yang kate form 4 is honeymoon year
but bagi wan tak ade maknenye nak HONEYMOON bagai .
Struggle year lagi ada . Nanti form 5 senang .
wan sekarang MACAM da rajin nak belajar .
So hari tu kan wan exam , so dapat markah kira bagus la jugak .
wan HAPPY gila sangat . Tapi tak tahu pulak ada orang
yang tak suka , ada orang yang iri , ada orang yang sakit hati .
wan tak buat salah ape-2 pun tapi mungkin dia rasa tergugat .
Tak ape lah wan faham , wan da maafkan orang tu .
wan takkan jadikan ini sebagai PEMUSNAH semangat wan .
wan akan jadikan ni sebagai PEMETIK API untuk wan berjaya :)

thank to all reader..click like and comment below ok

0
Komen

AWAK MAAFKN SAYA :(

Assalammualaikum pembuka bicara kali ini .
Eceh ayat macam bagus .
Dugaan , Dugaan .
Masalah , Masalah .
Malaslah Malaslah .
Kenape semua jadi macam ni ?
Dah dua kali Ifi kena , Orang ambil gambar dalam album NAZ kat fb ,
then buat acc lucah , kalau dia guna untuk berdakwah kira okay la jugak .
ni untuk buat banggang . 
Dengan masalah member lagi , 
Kepada kawan saya yang saya sayang tuh ,
Saya tulis ni bukan nak cari pasal dengan awak ,
tapi nak bagitahu dekat awak ,
saya yakin tu dia , saya ada lagi satu fakta yang dia la orang nya .
Tapi saya tak kisah awak tak nak percaya saya ,
Saya jahatkan ? Awak cakap saya canang cerita .
Saya mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung KAKI .
Sorry lah kalau saya cakap buat awak sedih or kecewa dengan perangai saya .
Saya tak kisah awak nak benci saya , saya tahu saya hina .
Saya mintak maaf , hati saya da terluka sebab ape yang dah jadi ,
Sorry to say , mungkin lepas ni kita mungkin tak macam dulu lagi .
Saya nak awak gembira dengan kawan-2 kita yang lain .
Sorry sekali lagi kalau entry kali ni buat awak benci saya .
Its Okay , saya faham .
Saya anggap bende ni da selesai .
Sekian isi hati saya .

thank to all reader..click like and comment below ok

26 March 2012

0
Komen

happy naz :)






YA ALLAH , THANKYOU SO MUCH EVERY ONE. I FEEL SO MUCH BLESSED ALHAMDULILLAH. I should be grateful with my life for having nice people around. Thankyou for all the wishes and the du'a. May Allah make your life happier just like how you guys made me so happy on my birthday. Ni ada dr my brother,my aunty, my highschool mates, close friends,Bebigels, my juniors,seniors and new friends. Just, terima kasih! *lap air mata*


Eh not to forget. yang dekat facebook tu, ha walaupun takde printscreen sebab korang terang tang tang ada di wall aku :) Thanks sangat sangat sangat ya Allah.

Tak lupa ( ayat macam menang award haha,eh for me this is better than any award) my family members and close friends, juniors yg wish dekat phone :')

Mak,Abah, Adik Beradik, Tok imah,zara,amer ,mus,izaq naufal,ayu,Azillah Azhar,Myracupcake,Johari amin,Kak Aishah,man, irstad, nik mal, Hariz, A Rozain, Nadiah,  Amalina,  and Mok, Kak ana,The Roomates, Rynn,Tirah,Su,Fatimah,Semua wish pakai mulut pun tak kisah. And yang wish dalam class pun yang main pass pass kirim kirim salam birthday. Semua la semua!

So cerita dia, Malam Birthday tu , my girlfriends, Afika, Khaleda & Rina surprised me with cupcakes and a balloon. Menangis.
thank to all reader..click like and comment below ok

21 March 2012

0
Komen

model link

part 1n2
thank to all reader..click like and comment below ok

9 March 2012

makin ramai yg like gmb ni , yg inb0x tanye sal nie , n yg im chat tanye naz 0ke ke x , makin sedih plak nz tgk . adess . relax naz . c0ol saje :) g0 naz , kuad an semangat . enj0y :) mcm x caya jew .xpnah rmai yg like :P
thank to all reader..click like and comment below ok

5 March 2012

0
Komen

photoshot edit to photoshop










 
 
nie asil2 kerja saya.ambik gmb sndri edit sndri,saya mmg suka bergambo pon,jgn laa jeles ok :)
thank to all reader..click like and comment below ok

0
Komen

sayang sekadar benci

haiiiippp.. 
hummm meluatnyaaaaaaaaaaaa rasa hati niee...... cam sial jaa rasaa.. bangang siott... issshhh pe kena ngan aku nie ?? gila ?? x pnah2 maki mcam nie .. tetiba angin ribut taufan mai pasaipa... haiisshhh.. geramnyaa aku dgn sikap beliau.... baru jaa pukul 4 lebih td aku kata kat dia aku rindu dia tapi skrg tepat pukul 5.48 aku menyatakan yg aku bencikan dia!!!!  pasaipa??? sbb aku btul2 x sngka dgn jawapan dia.. jwpan yg x disangka2 akan diterima.. yee aku tau hang penat , tapi  xleh ka hang bagi jawapan yg bole bagi sejukkan hati aku?? aku cuba nak manja2 ngan hang tapi jawapan tue ??? siot tol laa.. sory la kalau hang baca.. sbb aku tgh bara sngat nie.. peduli hape aku... n 4 now , aku xkn msg beliau da.. knapa?? buat apa kalau stkat nak tmbah sakit hati.. eyh bukan ke aku yg slalu terhegeh2 nk msg ngn dia?? arrhhhh tue dulu.. walaupun baru je tp aku x kesah.. dulu bole laa wat aku cam2 sbb aku msih skola.. skrg aku da bebas.. aku da x kesa x msg pun sbb aku da bole buat apa pun.. lebih baik aku berdiam diri lg bagus..  baru laa hg bole wat bnda yg hg suka..yee dak??? sbb aku dah xda.. xpalaa buat apa nak ingat dia.. n mulai saat ini aku x akan rinduuuuuuuuu dia lagi..fullstop.

thank to all reader..click like and comment below ok

0
Komen

dah berubah..

Awak dah berubah..

kenapa awak?

Dulu boleh kata 24 jam kite sms..ada je topic nak citer..tak bosan pun..

sekarang nak mesej sehari pun susah.. kadang2 tu just say gudnite jew..

Tu pun kira nasib baik laa..humm..

Dulu awak selalu cakap awak sayang saya , awak rindukan saya..

tapi sekarang.. sume 2 da jarang awak cakap..bile saya cakap kat awak , awak wat x tau jee..

siap tanya apa yang saya cakap lagi..sakit hati saya awak...dalam diam hati saya menangis..

Dulu.. awak pernah janji tak nak merokok depan saya sebab awak tau saya tak suke..

tapi sekarang slumber derk jee awak hisap berbatang2 rokok depan saya.. siap senyum2 lagi buat muka x bersalah.. 

Dulu.. awak selalu cakap nak saya sentiasa ada dengan awak.. nak bawa saya ke mana saja awak pergi..

Sekarang...humm semua tue tinggal kenangan.. awak lebih rela kuar gi mana2 tanpa saya..

Dulu..kalau kita dapat contact each other saya happy sangat..

sekarang..susah sangat nak contact..bukan saya x nak contact awak tapi takut ganggu hidup awak..

Saya tak nak awak layan saya sebab terpaksa..

Dulu.. awak selalu pesan kat saya jangan gantikan tempat awak dalam hati saya..

Sekarang..awak da tak kisah pun ngan sume 2..siap swoh saya pergi lagi..

Dulu.. awak tak kisah pun saya asyik tanya benda yg sama..

Sekarang.. awak selalu kata saya macam2.. saya buat tue sebab saya tak nak awak tipu saya macam yg awak pernah buat dulu.....

Dulu.. awak tak pernah faham isi hati saya tapi awak janji akan cuba faham saya..

Sekarang lagi teruk dari sebelumnya.. SAYA TAK NAMPAK PUN AWAK CUBA FAHAM SAYA..

Dulu.. say selalu senyum sorang2 bila teringat kat awak..

Sekarang.. saya selalu nangis bila teringatkan awak..sedih ngan hubungan kite yang makin hambar nie..

Kalau nak citer sal perbezaan hubungan kite nie memang banyak awak..

Late in nite.. when all the world is sleeping. I stay up and think of you n I wish on a star that somewhere u're.. think of me coz i'm dreaming of u tonight..

I love u..

U hold the key of my heart..

I miss u damn much and all the moment that we have been together.. 


Saya rindukan awak yang dulu....

thank to all reader..click like and comment below ok

21 February 2012

assalamualiakum, ini bukan sebab sayang kew x sayang.kaw yg x sayang aku bukan aku yg x sayang kaw .kaw tahu x aku pk kaw masadepan kaw sampai aku sakit tw,,tapi cuma kaw jew x npk yg aku ni syg kw kn ,.mmg aku cte kat ijad kaw nk khwin .bila di denga mcm toe aku dia n adik dia jadik sedih bdo.bukan sengaja ku xnk bgi kaw kwan dgn dia,conton nyew dak fad toe asl kaw xnk,
dia pon bekas mmbe kaw gak ,ha lelaki mcm toe kaw nk haa,smpai 7 ribu pon blh:'(

thank to all reader..click like and comment below ok

20 February 2012

0
Komen

menagis :'(





ASK YOURSELF ; DO YOU EVER FEEL GUILTY ALL DAY LONG , REMEMBERING ALL MISTAKES/SINS YOU
 HAD DONE IN THE PAST? AND IT STOPS YOU FROM BELIEVING THAT YOU ARE STILL DESERVE TO HAVE A BETTER LIFE , AND DESERVE TO BE A BETTER MUSLIM?


Well to be honest, i do.yes,because i'm human. Tipu aku baik sangat tak pernah buat silap. I'm ordinary,i do mistakes but i'm learning and trying to fix myself to be a better khalifah of Allah. Everyone makes mistakes and everyone ada mistakes yang rasa ya Allah , layakkah aku.Layakkah aku. 

Sabda Rasulullah S.A.W ; "Manusia itu tidak sunyi daripada membuat kesalahan dan lupa."

So we know and we sure yang memang manusia takkan pernah lepas dari buat,kerana tiada yang ma'sum selain Nabi Muhammad S.A.W and para nabi. But still,doesn't mean we can take it for granted and mis-use ayat " I'm human,everybody makes mistakes".Mis-use di sini or menyalah gunakan is , sedar dengan kesalahan itu tp tak cuba perbaiki and you use those words. Seriously?!

The best air mata is menangis kerana dosa , menangis kerana keindahan Allah jadikan and menangis kerana gembira atas nikmat yang Allah berikan. It's okay to cry , aku sendiri kadang kadang bila ingat salah silap,aku menangis. But you know,sometimes the mistake done by ourselves tu sendiri taught us and that's what makes us today. We learnt from mistakes kan.

In case for the girl, What past is past . it's haunting you,i know but No matter how big pun kesalahan tu, Allah je yang tahu apa yang terbaik untuk kita in the future and no worries , Allah maha pengampun.

Firman Allah SWT dalam surah al-Imran ayat 135 : “Dan apabila mereka melakukan perkara dosa atau menzalimi diri sendiri, lalu segera mengingati Allah dan bertaubat atas segala kesalahan mereka.” 

Don't ever feel jijik about yourself or keep convincing yourself yang you don't deserve anything good sebab Everytime kita solat , kita berdoa and benar benar bertaubat,inshaAllah Allah akan bersihkan hati and kurniakan perasaan "The New You." it's like , tutup cerita lama ,bukak cerita yang baru. Moreover,
thank to all reader..click like and comment below ok

18 February 2012

0
Komen

Bila kawan sekolah kahwin, rasanya , excited!

Kalau diberikan peluang , aku ingin menjadi tetamu majlis perkahwinan semua rakan yang aku kenal. Bukan apa , menghargai , tumpang gembira , Suatu yang bahagia , siapa tak suka? Oh ada , syaitan.

Assalamualaikum ! :)
Ewah ewah wwan , lama benar tak update belognya eh. EHEHEHE! Sorry , no idea. lepastu busy :| Sorry.
Anyways , finally! *angkat piala* , eh bukan. Finally Alhamdulillah dapat update blog . This time is about my friend , old friend , high school friend , same age with me . the first person and girl who's just got married. Today :') I feel so happy for her! Really

saya sayang awak sebagai kawan saya:(
wanpon tahu mcm ne skrg perasan ijad kn,
apa2 pon ijad dh xblh wat apa lagi.bila ijad cta kat wan pasal toe wan sedih ijad.xapa laa ijad lagi pon dia dh nak khwin .so ijad jgn laa nak sedih kew nak nagis kew .mukin dia bkn jodoh ijad kot :'(
dh ijad tumpu kn ke pada belajaran eh.jgn sedih jgn nagis :"":

thank to all reader..click like and comment below ok

17 February 2012

0
Komen

SAYA SAYANG AWK :)



part 1

Awak...

hari ni awak nmpk serabut dan sepi
semua org kutuk itu ini
tapi ada gak hati yg puji
saya lak rse cam nk sntuh rambut awk nih
and tanya kat awk "Syg,U ade mslh ke ni..."


Awak...
hari ni awk senyum kat kiter tdi
tapi sya buat2 x nmpk lagi
skit lg sye nk cium tiang besi
seb baikla..kalo tak,pitam saye tdi...


Awak...
hari ni awk kelas sya sblh kiri
memang sya nmpk kelibat awk yg sya rindui
tapi sya buat2 x tgok awk tdi
pdhl bumi ni rs mcm dh x ckup graviti...


Awak...
hari ni awk nmpk comel skli
semua org ckp2 bncg sane cnie
tapi sya puji lam ht
pdhl,kalo ble nk jrit skuat ht...


Awak...
hari ni sya berlatih senyum kat sndri
k0t2 nnti awk "terlalu" kat dpn sya lgi
tapi awk x jln dpn sya kini
jadi,snyum pn dh x gna skrg nie...


Awak...
hari ni awk tego sye tnya psl diri ini
rase mcm nk bisu pn ade ni
tapi sya buat2 bisu dan tuli
pdhl nk biar je awk trus tego diri ni


Awak...
hari ni awk ade dkt sye lgi
ht sye kte mybe dh smpai jdh nie
tp sya x tau nk ckp ape2 stkt nie
jd sya blah cm2 jer lps mkn mee...


Awak...
hari ni berubah situasi
tapi hati ni x mgkin brbh utk diisi
utk awk sya still kat cnie
walaupun dh lme rmai yg nk isi...


Awak...
hari ni sya nmpk awk kt McD
tp awk x mcm dlu lgi
mybe sbb awk dh x sndri lgi
jd sya terdiam sndri


Awak...
Hri ni sya mnysal sbb ego yg tnggi
tp sya dh xde hrpn kat cnie
sya tau awk dh serik kt dri 
jd, nk x nk....terpksa la bersndri...


Awak...
hri ni sya tg0k gmbr kita snyum mse mula2 kwn bru2 ni
tp gmbr tggl gmbr kini
nk buang syg...nk smpn rse x ingin
sbb...awk tau kn?? Awak "Cinta Pertama" hati ni...


Awak...
esok antra kita ada "balai berlepas" pergi
esok...tiada esok utk sya lgi
esok juga...tiada esok utk awk di sini
slmt tggl kksh pujaan ht...


Awak...
smoga suatu hr nnti sya menginsafi diri
x nk ego yg tggi mcm KLCC
mngglkn persoaln CINTA yg kini tiada lgi
terlepas awk pergi....sbb suke men tarik tali...


Awak...
sblm prgi dr hdp awk ni
ingin sya berpesan kat cnie
sya jnji sya akn tggu awk hgga mati
semua ni utk awk kksh ht
sesungguhnya perknln dgn awk anugrah Illahi
yang terindah pernah sya miliki
sbb awk sya knl CINTA SEJATI...






Semoga kita ketemu di syurga nanti.....

part2
AWAK...
Time saya majuk.....
saya tak angkat kol awak....
padahal telinga ni memang rindu nak dengar suara awak...
tapi sebb ego saya keraskan hati...

AWAK...
time awak bagi mesej pujuk saya...
saya baca walaupun saya tak balas....
saya sakit dengan perbuatan awak...
tapi bila awak terus pujuk saya untuk reply msj awak...
saya akur.....saya pujuk hati saya sendiri....
saya maafkan kesilapan awak....
sebab saya CINTAKAN awak.... 

part 3
AWAK…..
awak ingat tak dulu mase kite mula2 kenal?
dari kite borak2 kat ym…kemudian awak bagi no fon awak kat saya..
sejak dari tu kita berhubungan melalui sms pula…
awak mesti ingat kan…awak nak tau sebab ape?
sebab saya MINAT nak kawan dengan awak…

AWAK…
awak ingat tak dulu kita hampir putus kawan?
saya marah bila saya rasa tertipu dengan perbezaan usia kita
awak tau sebab ape?
sebab saya dah mula SUKAkan awak…

AWAK..
awak ingat tak dulu saya pernah merajuk 2 hari dengan awak?
saya rasa awak seolah2 kurang bagi perhatian kat saya..
awak tau sebab ape?
sebab saya dah mula SAYANGkan awak…

AWAK..
dari rasa MINAT tu…saya beranikan diri mulakan mesej dengan awak….
dari rasa SUKA tu….saya slow2 terima perbezaan usia kita….
dari rasa SAYANG tu…saya sedar saya tak boleh paksa awak beri perhatian kat saya je….
dan dari ketiga-tiga perasaaan ni…saya sedar…saya telah jatuh CINTA dengan awak…. 

thank to all reader..click like and comment below ok

15 February 2012

2
Komen

Tasha Manshahar



Hello Hello Hello.
Korang kenal tak siapa kat atas tu?

Apa? Tak kenal. Alahai korang, ruginya.
Si cantik manis kat atas tu lah Tasha Marshahar .
Nama yang tiba tiba saja kecoh di laman sosial dengan lagu berjudul
' Be Mine ' .

Ramai yang share lagu tu.
Mula mula jumpa tak rasa nak bukak.
Tapi bila dah dengar, Ya Allah bestnya lagu ni.
Hari tu tak dengar lagu lain selain lagu ' Be Mine ' ni.
Duk layan facebook pun sambil dengar lagu ni.
Lagu lagu lain macam tak masuk je.
Tengok bawah ni.
Layan ~

Amacam? Dah dengar belum?
Best kan? Hmm, mesti ramai download tu.
Nak download lagu dari Tasha Marshahar & Syed Shamim boleh saja.
Semua dah ada di Clora Studio.
Btw, lagu Masih Perlu by Tasha Marshahar best  




thank to all reader..click like and comment below ok